lördag 12 januari 2008

Bob Brewer i valet och kvalet

Bob Brewer, den världsberömde racingföraren, står inför en angenämt val när vi träffar honom under testerna på Monza, Italien. Ska han välja den så omtalade Porsche 550 Spyder eller sin supersnabba Ferrari Supersqualo?

Supersqualon har i år fått en helt ny motor, en V8 på 3 liter från det tidigare okända Jiada Motor Company. Men Brewer konstaterar, "Att trots företagets tidigare anonymitet så funkar motorn klockrent. Företaget har lagt ner stora pengar på utvecklingen av den här motorn. Och det är detta som gjort det möjligt att sätta den i Supersqualon, som ju annars är känt för sitt extremt trånga motorrum. Vi har dessuto
m valt att använda motorn med ganska höga utväxlingar, vilket kommer att göra oss framgångsrika på banor som t ex Åselby Ring." Efter att ha följt den genomtrevlige Bob en hel dag på Monza så undrar undertecknad hur ska någon kunna slå Bob i år? Hans förberedelser verkar vara så rigorösa och bilar så bra som de någonsin kan bli.

Enligt en, i vanliga fall välunderrättad, källa stående nära Bob Brewers team så kan det bli så att Bob väljer att köra Porsche på de lite mer tekniska banorna. Och Supersqaulon på banor med längre rakor.



Inga kommentarer: